Aardrijkskunde van Bulgarije

Eerstejaars studente Yoana Stoyanova schrijft over de aardrijkskunde, het klimaat en sommige interessante steden van Bulgarije.

Bulgarije

Bulgarije ligt in Oost-Europa. Het grenst in het noorden aan de Donau en Roemenië, in het noordwesten aan Servië en in het zuidwesten aan Macedonië. Het grenst in het zuiden aan Griekenland en in het zuidoosten aan Turkije. Het land ligt aan de Zwarte Zee.
In Bulgarije heerst een landklimaat met warme zomers en koude winters. Noord-Bulgarije heeft een echt landklimaat met snikhete zomers en ijskoude winters. Ten zuiden van het Balkangebergte heerst een mediterraanklimaat. De gemiddelde temperatuur in het binnenland ligt rond de 24 graden. Bulgarije heeft alle vier seizoenen.
Bulgarije bestaat voor 31,5% uit laagland, 41% uit heuvels en 27,5% uit bergen. In het land zijn er veel steden en dorpen die interessant om te bezoeken zijn. Plovdiv bijvoorbeeld is een stad waar je veel oude huizen en een oud amfitheater kan zien. Een andere interessante stad is Svisjtov. Hij is kleiner dan Plovdiv en is één van de bekendste steden in Bulgarije. De stad is bekend als de geboorteplaats van Aleko Konstantinov. Daar is ook het meesterwerk van Kolyo Ficheto te zien – de kerk “Heilige Drievuldigheid” , die één van de meest opvallende voorbeelden is van de architectuur van de Bulgaarse wedergeboorte.Er is ook een oud dorp vlakbij Svisjtov – Nove (Novae). Het ligt vier kilometer ten oosten van Svisjtov. Het is een antiek dorpje dat door het Romeinse Rijk was gebouwd.

FacebookGoogle+

Een gedachte over “Aardrijkskunde van Bulgarije

Geef een reactie