Comenius Zomercursus 2015

Beste studenten en collega’s,

Ook dit jaar organiseert Comenius (de Vereniging voor Neerlandistiek in Centraal-Europa, https://comenius.ned.univie.ac.at/) een zomercursus voor veertig studenten uit de regio, net als in 2012 aan de Károli Gáspár-universiteit in Boedapest.

De cursus wordt gehouden van 1 (aankomst) tot 12 (vertrek) juli; de lessen vinden plaats aan de universiteit en de cursisten logeren in het stadscentrum. Naast 32 uur taalles van sprankelende en ervaren docenten uit Nederland en Vlaanderen staan er lezingen, uitstapjes, culturele en ontspannende activiteiten op het programma. Studenten verdiepen zich in de cultuur van de Nederlandstalige gebieden, maar ook in die van het gastland en de regio.

De Comenius Zomercursus 2015 wordt financieel mogelijk gemaakt door de Nederlandse Taalunie, met steun van de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering te Boedapest.

Studenten wordt het volgende aangeboden:

– een volledig educatief en cultureel programma;

– logies van 1 tot 12 juli;

– dagelijkse warme lunch;

– zakgeld voor overige maaltijden.

Deelnemers aan de cursus:

– zijn lid van Comenius of worden dat;

– hebben minimaal twee en maximaal zes semesters Nederlands gestudeerd, bij voorkeur als hoofdvak;

– volgen het volledige programma en zorgen er dus voor op 1 juli, uiterlijk 18.00 uur, in Boedapest te arriveren;

– regelen en betalen hun eigen reis;

– zijn in het bezit van een Europese verzekeringskaart of een vergelijkbaar document dat toegang tot medische (nood)voorzieningen garandeert.

Via deze link kunnen studenten zich aanmelden. Aanmeldingen dienen uiterlijk op 15 april 2015 binnen te zijn. In de daaropvolgende periode wordt per vakgroep gevraagd een oordeel te geven over de kandidaten.

De Comenius Zomercursus is ook te vinden op facebook.

Namens Comenius en de organisatie van de Zomercursus 2015,

Jaap Faber

lector, KRE Boedapest

FacebookGoogle+

Geef een reactie