Comenius Zomercursus

1409833532_large

Ook dit jaar wordt de Comenius Zomercursus Nederlandse Taal en Cultuur georganiseerd. Die vindt plaats van 3 tot 14 juli 2016 in Brno, Tsjechië.

Inhoudelijk

De cursus staat dit jaar in het teken van taalvariatie. Onder het motto “ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is” wordt aandacht besteed aan regionale en stilistische variatie van het Nederlands: van de Vlaamse tussentaal tot Surinaams-Nederlands, van jongerentaal tot gekleurd taalgebruik.

Behalve lessen taalverwerving en lezingen over het thema taalvariatie staan verschillende (culturele) activiteiten op het programma.

Praktisch

De cursus is bestemd voor Bachelorstudenten Nederlands in Centraal-Europa die (in juli) minstens twee semesters Nederlands achter de rug hebben. De voorkeur wordt gegeven aan studenten die nog géén zomercursus (in Gent, Zeist of Centraal-Europa) hebben gevolgd.

Net als de voorgaande edities wordt de zomercursus in Brno gefinancierd door de Nederlandse Taalunie. Ook de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in de Tsjechische Republiek en de Nederlandse Ambassade hebben een bijdrage toegezegd.

Dankzij deze financiële steun is deelname aan de cursus ook dit jaar kosteloos – accommodatie en twee maaltijden per dag inbegrepen. De reiskosten zijn echter voor rekening van de deelnemers. Ook dienen zij lid te worden van de vereniging Comenius. Bij aankomst betalen zij daartoe 5 euro contributie.

Aanmelden

Geïnteresseerde studenten kunnen zich tot 31 maart 2016 aanmelden via een online formulier, raadpleegbaar op onderstaande link:

http://goo.gl/forms/uoJg0HgGTi

Contactpersoon: Nikolay Popov (popov.nikolay@yahoo.com)

FacebookGoogle+

Geef een reactie