Categorie archief: Taal – Studentenpagina

Blog van de studenten Taalverwerving.

Internationaal Nederlands dictee voor studenten

Volgende week is het zo ver! Op  21 april 2015 wordt het internationaal Nederlands dictee voor studenten georganiseerd. Ook onze studenten doen mee!

We starten om 12.30u.

Het dictee wordt door de Nederlandse Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Mariëtte Bussemaker ingeleid. Voor het dictee zal je naar een videoboodschap met de toespraak en  succeswensen van de Minister luisteren en dan zal de plaatselijke lector  de tekst voorlezen.

Jet_Bussemaker_2012

Foto: Jet Bussemaker

Mariëtte (Jet) Bussemakeis een Nederlandse politicologe en Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet-Rutte II. Ze was vroeger een staatssecretaris in het kabinet-Balkenende IV op het ministerie van Volksgezondheid, Sport en Welzijn. Van 2011 tot 2012 was zij rector van de Hogeschool van Amsterdam.  Sinds november 2012 tot heden is ze Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

FacebookGoogle+

Geert van Istendael op bezoek bij studenten

Op 26 maart komt Geert van Istendael op bezoek in het Nederlandse centrum aan de universiteit van Veliko Tarnovo – een man  die zeker de indruk van de studenten zal wekken met zijn vele capaciteiten.

De reden voor zijn bezoek heeft betrekking op zijn boek ‘Het Belgisch Labyrint’ waarvan binnenkort een nieuwe vertaling zal verschijnen. Speciaal voor de studenten die zich op het terrein van het Nederlands bewegen, zal de auteur een lezing houden. Het behandelde thema heeft te maken met taal- en cultuurverschillen tussen Vlaanderen en Nederland – zeker een interessant onderwerp voor diegene die de Vlaamse en de Nederlandse cultuurspecifieke elementen bestuderen.

Istendael,Geertv20000523-11

Foto: Geert van Istendael


Waar?
De lezing zal doorgaan in het centrum Nederlands.
Wanneer? Op donderdag 26 maart om 13.00u.

Lees verder

FacebookGoogle+

Nederlandse ambassadeur reikt prijzen studentendictee uit

De Nederlandse ambassadeur Tom van Oorschot zal op bezoek komen in Centrum Nederlands van de Veliko Tarnovski Universiteit. Hij zal kort na het Nederlands Studentendictee komen omdat hij de prijs voor het Nederlands dictee voor studenten officieel zal uitreiken. 

De prijzenpot

Op het eind van dit dictee zal er een winnaar per land zijn. Die winnaar krijgt een door de voorzitter van Comenius ondertekend certificaat en de nieuwste editie van de ‘Dikke Van Dale’. Er is ook een winnaar uit alle deelnemers. Hij zal de grootste prijs krijgen. Hij krijgt een reis van 2-3 dagen naar Nederland met inbegrip van reis, hotel en maaltijden. Hij mag ook deelnemen aan het Groot Nederlands Dictee.

Foto: Nederlandse ambassadeur in Bulgarije – Tom van Oorschot

FacebookGoogle+